Veipusser

Regn og snø, gress og planter som vokser, vil etter kort tid føre til at grus og skogsveier blir ufremkommelige selv om de ikke er i bruk. Derfor er regelmessig vedlikehold, gjerne vår og høst, nødvendig. Dette behøver ikke koste mye, hverken tid eller penger. Gjennom flere år har Bergma utviklet og testet en effektiv og billig veipusser. Den kan kjøres i høy hastighet, den kommer gjennom skarpe svinger, over steiner og røtter. Dette er et universalt redskap som gjør traktorskjær og veiskraper gammeldagse.

Veipusseren er bygget rundt en solid stålramme. 
Alle deler kan demonteres og byttes med nye. Tannplatene i front er av Hardox 500 med stål fra Svensk Stål AB. Disse kan enkelt justeres i dybden eller 0 - stilles. Løftestropper på oversiden gjør de lett å løfte veipusseren for transport og ved rygging eller snuing på trange plasser. Veipusseren er 280 cm. bred og vekt ca 1100 kg. 

Kundene er begeistret, tilbakemelding på produktet fra Norske Skog:

"Da har jeg fått prøvd veipusseren, og den svarer absolutt til forventningene. Jeg er fornøyd med denne investeringen. Veipusseren jobber best der den har litt løsmasser å grave seg ned i å forflytte fremover. Ved frossen veibane vil den naturligvis ikke kunne få med seg særlig med løsmasser fremover. Gress og annet småvegetasjonen i midten av veibanen og kantene tar den lett og høvler ned og sletter grunnen etter seg fint. Vi har skråstilt den slik som på bildene fra dere, og da henter den enkelt inn løsmasser fra kantene og legger dette ned i hjulsporene. Veipusseren er tung nok og jevner veibanen utrolig bra. Med denne veipusseren vil vedlikeholdet av skogsbilveiene forenkles betydelig fremover. Enklere og raskere å få til et slett og jevnt underlag med denne enn et vanlig traktorskjær. 

med vennlig hilsen
Jon O Almaas, Inderøy/Levanger kommune i Nord-Trøndelag"